thema

Kennis opdoen

Met welke kennis wil je dat jouw mensen zichzelf verbeteren? Wat het ook is, Cirquest zorgt dat ze het snel oppikken. En dat op een toegankelijke en gemakkelijke manier die erg gewaardeerd wordt door de deelnemers.
Bijvoorbeeld door e-learning; dankzij allerlei vormen van leren en oefenen online gaat de kennis van jouw medewerker of team met een blijvende sprong vooruit.

Voorbeelden

Inleren of omvormen

Hoe maak je teamleden snel vertrouwd met jouw organisatie? Of met vernieuwingen? Maak een e-learningmodule met relevante video’s, leerzame animaties en informerende vraag-antwoorden.

Regels aanleren

Veranderende regels en wetten? Nieuwe werkinstructies of systemen? Vraag ons om een  e-learningmodule en leer je mensen snel werken volgens dezelfde regels en procedures.

Kennis bijhouden

Bevoegdheden, accreditaties of permanente educatie op peil houden? Met e-learningmodules spijker je jouw medewerkers op elk moment met (dezelfde) informatie bij.

Ook blijven leren?

Bel020 305 20 80

Of Mailinfo@cirquest.nl

E-learning

Leren vanaf iedere plek en op elk moment. Via de computer of tablet. Individueel of een internationaal team tegelijk. Interactieve lesstof, video en/of animatie. Met vaart en voorbeelden zó van de werkplek!

Lees meer

Training en Coaching

Wil jij dat jouw (nieuwe) medewerkers snel kennis vertalen naar gedrag op hun werkplek? Dan is HIT (High Impact Training) dé vorm; een intensieve training met snel en structureel resultaat (blijvende gedragsverandering).

Lees meer

Blended learning

Blended learning: de optimale mix van leerconcepten. Een totaaloplossing voor jouw vraag. Van gezamenlijke input naar een co-creatie met succesvol resultaat voor jouw medewerkers en organisatie.

Lees meer

Kant-en-klaar

Veel van onze populaire trainingen zoals Communicatie, Management & HR, Persoonlijke Ontwikkeling, Commercie en Veiligheid zijn Kant-en-Klaar. Deze kun je direct op individueel-, team- of bedrijfsniveau inzetten!

Lees meer