Hier zijn we trots op

Zie hier: het resultaat van veel wijsheid, creativiteit en samenwerking met onze klanten. Laat je inspireren door onze succesvolle cases. Bijvoorbeeld door de resultaten die we vol trots bereikten voor Rabobank, Bijenkorf, Nationale-Nederlanden, Kruidvat en Buitenlandse Zaken. En door de succesvolle leertrajecten die we o.a. ontwikkelden voor de Stichting Veilige Haven, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en talloze gemeenten in heel Nederland.
Het mooie is dat wij op onze beurt natuurlijk ook weer leren van deze cases. En daar profiteert jouw organisatie weer van. Alle kennis en kunde die samenkomen in eerder uitgevoerde projecten, verwerken wij namelijk in onze Kant-en-Klaar Trainingen en in het continu verbeteren van onze Maatwerktrajecten.

Wil jij ook successen met Cirquest beleven? Maak een afspraak!

  • selecteer:

Brunel

Nog niet zo lang geleden werden de tien-duizenden medewerkers van Brunel vooral klassikaal getraind. Deze klassieke vorm zette de organisatie aan het denken: kon dat niet anders?

Lees meer

Accolade - Vaardig worden in klantcontact

Accolade

Maak onze medewerkers van het contactcentrum vaardig in klantcontact. Creëer een uitermate klantgericht Woonpunt, dat dient als het visitekaartje van woningcorporatie Accolade.

Lees meer

Calibris Contract e-learningmodule

Calibris Contract

Beter voorbereid zijn op het begeleiden van stagiairs – hoe pak je dat aan zonder een enorme kostenstijging? Dat vroeg Calibris Contract zich af. Cirquest bood de deeloplossing in de…

Lees meer

Omgaan met Agressie en Emotie

Lastige gesprekken over bijvoorbeeld uitkering, boete of huurcontract, komen ze ook bij jou voor? Hoe wil je dat je medewerkers reageren als een gesprek bijna uit de hand loopt?

Lees meer

Orthica van MCO Health

Hoe zorg je dat verkopers en adviseurs het voedingssupplementenmerk Orthica top of mind hebben? Passend bij hun premium uitstraling? Voor Orthica deden we het helemaal anders.

Lees meer

ICI PARIS XL

Hoe geef je nieuwe medewerkers in al je winkels op een leuke manier veel informatie? Cirquest ontwierp hiervoor een inspirerende introductiemodule.

Lees meer

SBM Offshore

Hoe pak je dat aan: een eigen documentmanagementsysteem (DMS) waar mensen wereldwijd op dezelfde manier mee moeten werken? Cirquest ontwikkelde de oplossing voor SBM Offshore.

Lees meer

High Impact Training

Aan de telefoon, aan de balie, bij gesprekken rondom handhaving en beoordeling – hoe wil je dat medewerkers reageren? En bij verdriet, wantrouwen of boos gedrag?

Lees meer

Video Response Trainer

Weg met het schrikbeeld van onvoorbereid oefenen met een acteur. Geen angst om het fout te doen en af te gaan. Dankzij de Cirquest Video Response Trainer (VRT).

lees meer

Trainertool

Gebruikmaken van de kennis van je medewerkers en een trainer – dát staat centraal bij de Trainertool van Cirquest. Hiermee geef je je team het juiste handvat voor goed klantcontact.

Lees meer

Klantgericht communiceren

Hoe wil je dat medewerkers omgaan met klachten? Hoe breng je slecht nieuws over? Leer lastige gesprekken houden. Ga klantgericht communiceren met de online module van Cirquest.

Lees meer

Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede wilde medewerkers effectief trainen in omgaan met agressie en emotie bij klanten. De oplossing van Cirquest? Méér dan een training.

Lees meer

Spaarne Ziekenhuis

Veiligheid op nummer 1 krijgen en leidinggevenden laten sturen op veiliger zorg! Cirquest bedacht een leeroplossing voor deze wens van het Spaarne Ziekenhuis. Gevolg? Meer veiligheid in de zorg.

Lees meer

Cition

Cition parkeerbeheerders hanteren nu één norm om agressie te voorkomen. Dankzij een compleet leertraject van Cirquest kregen ze weer plezier in hun werk.

Lees meer

Nationale-Nederlanden

Maak onze medewerkers vaardig in klantcontacten. En geef onze managers meer bagage bij het beoordelen van medewerkers. Die wens kwam van verzekeraar Nationale-Nederlanden. Cirquest kwam daaraan tegemoet.

Lees meer

Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde dat medewerkers nog meer uit zichzelf haalden. Dankzij een nieuwe gesprekscyclus, die Cirquest in kaart bracht. De gesprekscyclus is bedoeld voor alle BZ-medewerkers.

Lees meer

Feedback

Spreek jij je collega aan als zijn werk niet voldoet aan de verwachtingen? Of ben je geneigd om het erbij te laten zitten?

Lees meer

Veiligheidscertificaat Havens

Hoe laat je zevenduizend havenwerkers veilig werken? Cirquest liet alle havenbedrijven hierover meedenken en ontwikkelde een opleidingstraject voor het Veiligheidscertificaat Havens (VCH).

Lees meer

Nederlands Centrum Jeugdgezondheid

Hoe maak je jeugdgezondheidszorgprofessionals wijzer over voeding? Cirquest ontwikkelde het antwoord: een module met de nieuwste kennis en inzichten over voeding. In opdracht van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, kortweg NCJ.

Lees meer

Promotie nieuwe HR-tool

Hoe zorg je dat de medewerkers van de Bijenkorf snel hun weg vinden in het nieuwe administratiesysteem? Dit lukte dankzij een geslaagde communicatiecampagne van Cirquest.

Lees meer

Nothing found